ویژگی های چوب ترموود:
ترموود یکی از مصالح بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف و گوناگون است. چوب‌ها اغلب در ساخت مبل، بوفه، اشیا چوبی، ساخت ساختمان‌ها، درب و پنجره و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از گذشته تا به امروز از چوب استفاده‌های زیادی شده است.

دسته‌بندی چوب‌ها:

چوب‌ها همان ساختار درخت می‌باشند که از نظر بافت می‌توان آن‌ها را به دو دسته سخت چوب‌ها و نرم چوب‌ها تقسیم کرد. سخت چوب‌ها چوب درختانی می‌باشند که دارای برگ‌های پهن هستند. بافت چوب درختان پهن برگ تنها زمانی که درختان دارای برگ هستند، قابلیت رشد دارد. رشد چنین درختانی در فصل بهار شروع می‌شود و هر چه به پاییز نزدیک‌تر می‌شویم، از رشد و نمو آن‌ها کاسته می‌شود. رشد درختان پهن برگ از فصل پاییز متوقف می‌شود. چوب‌های درخت گردو، درخت انجیر، درخت بلوط، درخت چنار، درخت راش، درخت تبریزی، درخت سپیدار، درخت افرا و … در دسته سخت چوب‌ها قرار می‌گیرند. ( ویژگی های چوب ترموود )

اما نرم چوب‌ها، چوب‌های حاصل از درختان سوزنی برگ می‌باشد. چوب این نوع درختان در طول سال قادر به رشد و نمو می‌باشند. به عبارت دیگر در طول سال زمان بیشتری برای رشد دارند. درختان سوزنی برگ در فصل‌های بهار و تابستان با سرعت بیشتری رشد می‌کنند و در بقیه فصل‌ها رشد آن‌ها به کندی و آرامی انجام می‌شود. از درختان سوزنی برگ می‌توان به درخت سرو، درخت کاج و … اشاره کرد.

ویژگی ترموود
ویژگی های چوب ترموود

چوب ترموود سخت چوب است و یا نرم چوب؟

آشنایی با ترمووود

چوب ترمو ممکن است در دسته سخت چوب‌ها و یا در دسته نرم چوب‌ها قرار گیرد. به عبارت دیگر ترموود به چوبی گفته می‌شود که تحت شرایط خاص استحکام و مقاومت آن‌ها افزایش یافته است. حال چوب مصرفی می‌تواند از هر نوع درختی چون درخت سرو، درخت بلوط، درخت افرا، درخت سرخدار، درخت گردو و غیره انتخاب شده باشد. چوب ترموود چوبی می‌باشد که ساختار سلولی آن بر اثر حرارت در پروسه تولید ترمووود تغییر یافته است و ویژگی‌های شیمیایی و خواص فیزیکی آن بهبود یافته است. ( ویژگی های چوب ترموود )

خواندن این مقاله
آشنایی با چوبهای ترمووود

چوب‌ ترموود و یا ترمو وود بر اثر قرار گرفتن در برابر حرارت و یا بخار آب رطوبت خود را نزدیک به شش درصد از دست داده‌اند. رطوبت باعث پوسیدگی چوب‌ها، نفوذ جانوران میکروسکوپی، ایجاد شرایط مناسب جهت رشد قارچ‌ها می‌شود، در نتیجه کاهش آن و حرارت چوب‌ها مانع از پوسیدگی چوب، رشد قارچ می‌شود. به طور کلی چوب ترمو چوبی می‌باشد که بر اثر حرارت مقاوم شده‌اند و عمر بلندتری نسبت به سایر چوب‌ها خواهند داشت. ( ویژگی های چوب ترموود )

ویژگی های چوب ترموود:

از ویژگی‌های چوب ترموود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش مقاومت چوب مصرفی:

از ویژگی‌های خواص فیزیکی چوب ترمو می‌توان به افزایش مقاومت آن‌ها اشاره کرد. در واقع از حرارت دادن چوب‌ها قبل از این که به درجه اشتعال برسند، صرف نظر می‌شود در نتیجه ترمو وود کردن چوب‌ها قرار نیست باعث سوخت و صدمه به آن‌ها شود بلکه با ایجاد تغییرهای منحصر به فرد در ساختار چوب به استقامت و مقاومت آن‌ها کمک می‌کند. ( ویژگی های چوب ترموود )

انعطاف پذیری و افزایش مقاومت در برابر فشارهای بیرونی :

از دیگر ویژگی‌های چوب ترموود می‌توان به انعطاف‌پذیری آن‌ها و همچنین افزایش مقاومت آن‌ها در برابر فشارهای بیرونی اشاره کرد. چوب ترموود در برابر فشارهای وارد شده از محیط بیرونی مانند برخورد اجسام مختلف به آن‌ها مقاومت می‌باشند و از انعطاف لازم برخوردار هستند.

عایق فوق العاده صدا، گرما و سرما:

یکی از ویژگی‌های چوب ترموود که سبب تمایز آن از دیگر چوب‌ها شده است، عایق بودن در برابر سرما، گرما و سرما می‌باشد در نتیجه این نوع چوب را می‌توان در نمای ساختمان‌ها به شکل چوب نما مورد استفاده قرار داد. لازم به ذکر است که چوب ترموود رسانایی بسیار ناچیزی دارد که استفاده از آن در نمای داخلی ساختمان‌ها توصیه می‌شود. ( ویژگی های چوب ترموود )

خواندن این مقاله
کاربرد ترمووود در دکوراسیون داخلی

مقاومت بالا در برابر انواع شرایط آب و هوایی:

چوب‌های ترمو وود در برابر انواع آب و هوا مقاومت می‌باشند، در حقیقت با انواع شرایط آب و هوایی سازگار هستند و مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. استفاده از چوب ترموود در محیط‌هایی با آب و هوای گرم و خشک، آب و هوای سرد و قطبی کاملاً سازگار خواهد بود.

عدم ترک خوردگی، تاب برداشتن و تغییر ابعاد:

از دیگر مزیت‌های چوب ترموود می‌توان به عدم تاب برداشتن آن‌ها، عدم ترک خوردگی و غیره اشاره کرد. چوب‌های ترمو وود به دلیل ساختار منحصر به فردی که دارند با گذشت زمان تغییر ابعاد نمی‌دهند و همچنین سطح آن‌ها دچار ترک خوردگی نمی‌شود.

مقاومت در برابر رطوبت و آب:

چوب ترموود در برابر رطوبت و آب کاملاً مقاوم بوده و تغییر شکل نمی‌دهد. در واقع می‌توان از این نوع چوب‌ها برای ساخت استخر، سونا و غیره استفاده کرد. لازم به ذکر است که استفاده از این نوع چوب‌ها جهت اجرا کابینت‌ها، سینک‌های ظرفشویی و موارد دیگر بلامانع خواهد بود.

حفظ حالت طبیعی چوب:

یکی دیگر از ویژگیهای ترموود حفظ حالت طبیعی آن‌ها می‌باشد. چوب ترموود حالت طبیعی خود را به خوبی حفظ می‌کند که یکی از دلایل اصلی استفاده از آن‌ها نیز کاربرد ترمووود در دکوراسیون داخلی ونمای داخلی ساختمان و طراحی داخلی ساختمان می‌باشد.

رنگ پذیری فوق العاده چوب ترموود: 

چوب‌های ترموود رنگ پذیری بی نظیری دارند. در واقع این نوع چوب‌ها رنگ را به خوبی جذب خود می‌کنند که مانع از ریختن رنگ و بره بره شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه رنگ کردن آن‌ها به خوبی انجام می‌شود و به کیفیت نهایی چوب می‌افزاید.

ساب پذیری و برشکاری آسان:

چوب ترموود و سایر چوب‌ها را قبل از استفاده باید به ابعاد مورد نظر و شکل‌های مورد نظر تبدیل کرد، در نتیجه برش دادن آن‌ها و شکل دادن آن‌ها از دیگر کارهایی می‌باشد که باید روی چوب‌ها اجرا کرد. چوب‌های ترموود خاصیت ساب پذیری و شکل پذیری بی نظیری دارند که به ویژگی‌های آن‌ها افزوده است. ( ویژگی های چوب ترموود )

خواندن این مقاله
خواص فیزیکی چوب ترمو

البته تمام این خصوصیات مربوط به ترموود واقعی و با استاندارد بین المللی میباشد و شامل ترموود ایرانی نمیشود.

چوب ترمو
چوب ترمو

خواص و ویژگی های مکانیکی چوب ترموود:

علاوه بر خواص نامبرده چوب‌ها خواص مکانیکی زیادی دارند که می‌توان به سختی چوب، تاب فشاری چوب‌ها، مقاومت خمشی آن‌ها، تاب ضربه‌ای و موارد دیگر اشاره کرد. ( ویژگی های چوب ترموود )

  • سختی چوب ترموود: هر چقدر جرم حجمی چوب مصرفی بیشتر باشد، چوب سخت‌تر خواهد بود. لازم به ذکر است که هر چقدر رطوبت چوب بیشتر باشد از سختی چوب کاسته خواهد شد. در نتیجه چوب‌های ترمو به دلیل این قرار گرفتن در حرارت بالا مقداری از رطوبت خود را از دست می‌دهند، در نتیجه سختی آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.
  • تاب فشاری: چوب‌ها دارای ساختار ناهمگن می‌باشند، در نتیجه وارد شدن فشار به آن‌ها ممکن است باعث له شدن الیاف، تغییر شکل آن‌ها و همچنین لغزیدن الیاف روی هم شود. هر چقدر رطوبت و جرم حجمی بیشتر باشد، تاب فشاری نیز بیشتر خواهد بود. افزایش حرارت و دما دادن به چوب باعث کاهش رطوبت موجود در آن می‌شود که کاهش تاب فشاری را به همراه خواهد داشت.
  • تاب کششی: هر چقدر چوب سخت‌تر و سنگین‌تر باشد، تاب کششی بیشتری دارد. رطوبت با تاب کششی رابطه دارد. کاهش رطوبت، تاب کششی را کاهش می‌دهد. ( ویژگی های چوب ترموود )

جهت استعلام قیمت ترموود  و دریافت کاتالوگ در مورد ویژگی های چوب ترموود با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۱۲۲۹۸۷۳۴۲

جهت استعلام قیمت ترمووود و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید : ۰۹۱۲۲۹۸۷۳۴۲
09196900234